Skip to main content

L’Auditori Municipal de Terrassa acull el segon homenatge dels 50 anys del hockey femení

Aproximadament un centenar d’assistents van presenciar l’acte que pretenia donar visibilitat a l’esport femení.

22 Octubre, 2019. Quasi un centenar de persones van assistir dijous passat a l’Auditori Municipal de Terrassa on es va celebrar la taula rodona Dones i esport: ens movem? organitzada per la comissió del cinquantenari del hockey femení de l’Atlètic i corresponent al segon dels homenatges a l’efemèride d’enguany. L’objectiu, visibilitzar l’esport femení.

Durant la vetllada, conduïda per una de les membres de la comissió i alhora delegada de l’Atlètic DHF, Lorena Toda, es va parlar de la superació de certs estereotips en el món de l’esport, deixant enrere el context patriarcal de dècades passades. L’esport femení cada cop té més quota de pantalla, però encara hi ha molt camí per fer. A la jornada hi va assistir la doctora i professora de l’INEFC, Susanna Soler, que va fer una ponència sobre Igualtat en joc. Les convidades a participar a la tertúlia van ser l’ex jugadora del primer equip de l’Atlètic i olímpica, Sílvia Bonastre, a més de Laura Azemar i Ona Anglada, guionistes de l’exitosa sèrie Les de l’hoquei, un producte televisiu amb referents femenins dins el món de l’esport i que ha enganxat a un públic de totes les edats, i Natàlia Mas, presidenta de la Joventut Esportiva de Terrassa i nedadora olímpica.

La celebració dels 50 anys del hockey femení a Can Salas tindrà continuïtat el proper 16 de novembre, amb una desfilada de tots els seus equips, acte que es va haver de suspendre fa unes setmanes per les condicions climatològiques adverses que hi va haver a bona part de Catalunya.