Skip to main content

Cap a un Atlètic més sostenible!

S’ha firmat l’acord per instal·lar més de 300 plaques solars al club. 

26 Maig, 2022. En un pas més per fer de l’Atlètic Terrassa un club sostenible, en les pròximes setmanes s’instal·laran més de 300 panells solars al Xalet i l’edifici d’Oficines i Vestuaris. Es tracta d’una decisió anunciada durant la darrera Assemblea de socis i sòcies del mes de desembre i que tindran efectes transversals en totes les seccions.

Durant aquest mes de maig es va formalitzar amb la firma del contracte amb l’empresa Applus, després de l’auditoria energètica prèvia, i el mes de juny començaran els treballs d’instal·lació. En total seran 337 panells solars amb una potència total instal·lada de 153 kWh ocupant una superfície de 750 m² entre els dos edificis.

Les plaques permetran estalviar més d’un 30% d’electricitat que actualment prové de la xarxa elèctrica tradicional. Això suposarà un pas molt important cap a la sostenibilitat ecològica i econòmica del club.

Aquesta mesura se suma als sistemes d’estalvi energètic ja actuals com són la caldera de biomassa o els LED. La primera, instal·lada el 2011, permet escalfar l’aigua de la piscina, SPA i vestuaris amb biomassa, i la segona, instal·lada durant el 2020 ofereix una millor eficiència lumínica. Els LED estan presents en un 100% de l’enllumenat exterior del club i un 90% en l’interior.

A més, l’Atlètic compta, a més de les 8 hectàrees d’instal·lacions esportives i socials, compta amb 9 hectàrees de bosc pròpies que formen un pulmó verd per fer esport enmig de la natura. Es tracta d’un tret únic respecte la resta de clubs.