Skip to main content

“És l’escenari ideal per poder tornar a guanyar la Copa”

L’equip ja està preparat per la Copa del Rei d’aquest cap de setmana 

10 Novembre, 2020. Parlem amb els capitans de l’Atlètic DHM poc abans de la Copa del Rei. Marc Sallés, Marc Vizcaíno i Santi Ibáñez comparteixen la seva valoració del sorteig, com està l’equip i les seves aspiracions.

El sorteig ha decidit que l’Atlètic s’enfronti a la Complutense a quarts de final. Quines són les vostres sensacions al conèixer el rival?

Marc Sallés: La Complu és bon equip que sempre estan ben posat, però aquest any vam fer un molt bon partit contra ells, un dels millors que hem fet en tota la primera volta. Si ens fixem en nosaltres i plantegem un bon partit tenim moltes opcions de guanyar.

Marc Vizcaíno: Vist com està aquesta lliga, la classificació i com han anat tots els partits, està molt més igualada que altres anys i per tant la Copa també. Amb la Complu aquest any a casa vam guanyar 5 a 1, però a la Copa de fa dos anys vam anar a shootouts o l’any passat a la Lliga la victòria va arribar a l’últim minut de penal… Per tant, un partit fàcil no serà, però sabem que venim de ser segons a la lliga i tenim bones sensacions.

Santi Ibáñez: Sempre si vols guanyar la Copa del Rei hauràs de guanyar a dos equips grans sempre, sigui a la ronda que sigui. Si no et toca un d’aquests a la primera ronda et tocarà més endavant i per tant el sorteig no és el més important, sinó nosaltres.

Què cal fer per guanyar la Copa?

Marc Sallés: Des de la derrota contra el Tenis l’equip va fer un canvi, hem millorat molt en defensa, estem marcant molts gols i és seguir amb aquesta dinàmica. Cal seguir sent nosaltres mateixos i saber jugar els partits clau com són les finals.

Marc Vizcaíno: Cal ser constants. Si vols la Copa has de guanyar tres partits i intentar trobar el flow amb l’equip, que des del partit del Tenis ho estem aconseguint i ens motiva per la Copa.

Santi Ibáñez: La feina per arribar bé i al màxim a la Copa del Rei ja està feta. No cal començar a fer coses estranyes ara, ja que portem una molt bona primera volta per estar bé en aquest moment. Hem fet un pas endavant en defensa en les darreres setmanes i caldrà dominar bé l’aspecte mental, que en aquestes competicions és clau.

Fa 6 anys es va guanyar l’última Copa aquí Can Salas, es pot tornar a repetir aquest any?

Marc Sallés: Llavors, com aquest any, l’equip arribava en un bon moment i el va mantenir durant tot el cap de setmana. Tots els membres de l’equip van creure que es podia guanyar i ens vam centrar en nosaltres mateixos, sense pensar tant en el rival.

Què esperes de l’equip per aquesta Copa?

Marc Vizcaíno: Aquest any tenim un equip molt jove i la nostra mentalitat haurà d’estar a l’altura del moment. Haurem de ser constants amb el nostre joc. M’agradaria recordar també la meva primera final de Copa, fa dos anys a casa, on l’afició va ser important. Aquest any estem al Polo i el públic ens pot venir a fer costat. Sembla que no, però aquest sentiment de club i el suport de la gent ens ajuda moltíssim.

És el moment de tornar a aixecar una Copa que serà la primera per molts?

Santi Ibáñez: Personalment he jugat tres finals, però no ens l’hem pogut emportar mai. En l’última que es va guanyar jo estava de públic, al Córner Groc i em fa especial il·lusió al ser un títol que encara no hem aconseguit. Fa dos anys vam perdre a casa als últims segons i és l’escenari ideal per poder-la aixecar.