Skip to main content

Èxit massiu a la segona edició de l’Atlètic Coaching Day

Fins a quaranta entrenadors i entrenadores de les diferents seccions del Club van poder gaudir aprenent d’una jornada intensa a càrrec d’esportistes, entrenadors, psicòlegs i experts en tecnologia.

7 Maig, 2019. Can Salas va acollir diumenge passat la segona edició de l’Atlètic Coaching Day que va tenir lloc a la sala polivalent del Club. A la jornada hi van assistir una quarantena d’entrenadors i entrenadores de diferents seccions, pels quals suposa una oportunitat única per compartir i aprendre amb esportistes o ex esportistes d’elit, entrenadors professionals, psicòlegs especialitzats i experts en tecnologia aplicada al món de l’esport. A l’esdeveniment hi van assistir ponents de la talla del psicòleg, Pep Marí, els entrenadors de tennis, Lluís Corretja i Josep Campos, el porter de l’Atlètic Barceloneta de waterpolo, Dani López, l’ex futbolista del Barça, Roger Garcia,  els ex jugadors de hockey i olímpics, Sílvia Bonastre i Jordi Carrera i els experts en tecnologia, Rubén Celada i Ximo Soler.

 

A la primera part del Coaching Day, es va parlar de la gestió del talent en etapes de formació:

 

Pep Marí: “Cal diferenciar entre esportistes amb talent i els que tenen facilitat. Als que tenen facilitats cal exigir-los una concentració màxima. Als que tenen talent, mínima exigència però molt sacrifici”

Josep Campos: “Hi ha molts factors que afecten el rendiment i a la seva interrelació. Això ens indica la complexitat de tot el que pot afectar a l’esportista”

 

A la segona ponència, es va parlar sobre les noves tecnologies aplicades a l’esport d’alt rendiment:

 

Rubén Celada: “El futur és tenir sensors de recollida de dades a tot arreu: pilotes, cascs, guants,etc.  És important poder processar totes les dades que anem generant i saber com interpretar-les i treure’n profit a l’hora de prendre decisions”

Ximo Soler: “Un exemple de com està canviant tot: a les xarxes socials, un 42 % de la població decidim en 2,8 segons si el contingut d’una publicació ens agrada i/o interessa”

 

Per acabar amb una jornada intensa, es va obrir una taula rodona final a tots els socis i sòcies interessats amb els diferents experts:

 

Lluís Corretja: “És molt important que els pares facin de pares i no vulguin fer de tècnics del seu fill”

Dani López: “Sense l’esport, el món és petit; amb l’esport es fa gran. El fet de poder viatjar et permet conèixer diferents maneres d’entendre el món”

Roger Garcia: “El que es troba més a faltar quan et retires és l’adrenalina de la competició i el vestuari”

Sílvia Bonastre: “Sempre estaré en deute amb el meu esport per tot el que m’ha donat”

Jordi Carrera: “El que puc aplicar de l’esport a la meva vida és el fet de saber focalitzar-me en un tema i no renunciar-hi malgrat els fracassos”