Skip to main content

Contenido de la columnaLa presència d’en Genís Roca (Girona, 1966) va despertar molt interès al Club; expert en Internet, sent una de les persones més influents de l’estat en aquest sector, que sota el títol “El món digital ens porta a una nova revolució social “, va oferir una conferència que no va deixar indiferent a ningú.

La intervenció d’en Genís Roca va constar de dues parts, a la primera, va desenvolupar l’evolució d’Internet; la seva aparició el 1995 a través de les empreses va aportar a l’optimització de processos i va generar la gran onada de l’e-commerce. Més tard, a partir del 2005, van entrar les persones a través de les xarxes socials amb les seves opinions, els negocis van haver de gestionar la seva reputació als espais en línia, i ara ens trobem a l’Internet de les coses on els sensors proveeixen infinitat de dades en temps real i és necessària la gestió de tota aquesta informació.

A la segona part, en Genís Roca va incidir en l’impacte del fet digital a la nostra societat actual, destacant que indubtablement la transformació digital eliminarà molts llocs de treball i que cal dissenyar molt bé l’escenari de transició, que afectarà una generació sencera i que pot apartar moltes persones, ja que els treballs perillen, a causa, per exemple, del cotxe connectat, la robòtica o la intel·ligència artificial.

El nombrós públic que va omplir la sala on es va desenvolupar la conferència, la segona d’aquesta temporada, va gaudir amb l’eloqüència i saviesa d’en Genís Roca, que va rebre de record la nova samarreta del Club.