Skip to main content

Inaugurada l’exposició del Cinquantenari del MATHC

Jordi Ballart i Josep Maria Biosca han descobert la nova escultura amb motiu de l’aniversari.

28 Novembre, 2020. Després que no es pogués celebrar durant la primavera anterior, finalment avui ha sigut el dia per celebrar aquesta fita històrica per l’Atlètic i per l’Escuderia del Club, el MATHC. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i el regidor d’esports, Miguel Angel Moreno.

Durant els més de seixanta-cinc anys d’història de l’Atlètic, el MATHC sempre ha estat molt present en la vida del Club i d’això ja en fa cinquanta anys. L’Escuderia ha organitzat esdeveniments destacats dins del món de motor com ara la Pujada a la Mata o el Rally de motos històriques. Per això era especialment important celebrar aquest aniversari d’una de les seccions amb més història de l’Atlètic.


A mig matí entre Josep Maria Biosca, president del Club, i Jordi Ballart han descobert la nova escultura commemorativa de l’aniversari. Ho han fet acompanyats per tota la Junta de l’Escuderia, Joan Amate, el president, Miquel Ferré, Daniel Salarich, Xavi Solsona i Jordi Sellarès. Està situada a l’entrada superior del Xalet, entre les oliveres característiques del Club.


Un cop feta la inauguració de l’escultura, s’ha passat a dins del Xalet on s’ha inaugurat també l’exposició sobre el cinquantenari de l’Escuderia. De forma especialment gràfica, es repassa la història d’una de les seccions més veteranes de l’Atlètic. Juntament amb totes les fotografies i inforgafies, hi ha tres motocicletes de l’Escuderia.


Una Ducati 24 H 250 cc, en commemoració de la motocicleta campiona de les 24h de Montjuic del 1964; una Laverda Formula 500 del 1979, campiona d’Espanya de resistència el 1983; i una Montesa Brio 110 Monotubo del 1959, campiona per equips i categoria al Moto Giro d’Italia de 1998.

L’acte ha acabat amb un brindis i l’exposició resta disponible fins el 30 d’abril de 2021 per tots els socis i sòcies de l’Atlètic que la vulguin visitar al Xalet de l’Atlètic.