Skip to main content

Terrassa, 29 d’abril de 2024

L’Atlètic ha celebrat la cloenda del Projecte Europeu Erasmus+ Hockey4All, consolidant així el seu compromís amb la inclusió social mitjançant l’esport.

El projecte, centrat en l’ús del hockey com a eina per fomentar el respecte i l’acceptació de la diversitat entre els joves, ha arribat al seu punt culminant amb un acte de cloenda a la Casa de l’Esport de Terrassa. Aquesta celebració ha suposat una commemoració de l’èxit del projecte i del seu impacte positiu a la comunitat.

L’esdeveniment ha estat presidit per Mireia Galí, coordinadora local del projecte Hockey4All i Presidenta de la Secció d’Hockey de l’Atlètic, qui ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha expressat el seu agraïment per la seva participació. Tal com ha explicat, el projecte Hockey4All, coordinat per la Universitat de Karamanmaraç (Turquia), i amb la participació com a socis de l’Atlètic Terrassa H.C., la Federació Europea de Hockey, l’Ajuntament de Lousada i el Club de Hockey Lousada de Portugal, respon perfectament a un dels objectius fundacionals de l’Atlètic, més enllà del foment de l’activitat física i esportiva, que no és altre que el d’organitzar activitats socials, formatives i culturals que fomentin els valors humans, amb activitats obertes a tothom.

Cal destacar l’assistència de Joan Salvador, Regidor d’Educació, Cultura Popular i Cicles Formatius i de Meritxell Lluís, Regidora Participació Ciutadana, Capacitats Diverses i Accessibilitat, Drets Humans, Memòria Democràtica i Afers Religiosos, així com d’una bona representació d’alumnes i docents dels centres d’educació especial de Terrassa que van tenir l’ocasió de participar en les activitats organitzades des de l’Atlètic, en el marc del projecte.

Durant la jornada, s’han presentat els resultats i l’impacte de les activitats dutes a terme en el marc del projecte. Marc Barrachina i Joan Comallonga, representants de l’Atlètic, han destacat dades rellevants com les 4 activitats inclusives realitzades, 170 participants, 20 tècnics i acompanyants per sessió i la utilització de dos autocars adaptats pel transport. Durant aquestes activitats, els nens i nenes dels centres d’educació especial de Terrassa: Fàtima, Heura, el Pi i Crespinell, van poder entrar en contacte amb el Hockey per primera vegada, gaudint d’unes jornades ben especials a les instal·lacions de Can Salas.

A continuació, els responsables dels centres d’educació especial de Terrassa: L’Heura, Fàtima, Crespinell i el Pi, han compartit les seves impressions sobre l’impacte del projecte des de la seva perspectiva, destacant la seva valoració positiva de l’experiència viscuda, de l’oportunitat que aquest projecte ha donat als centres d’organitzar activitats esportives conjuntes.

També han compartit les seves reflexions els participants directes de les activitats. Així, els nens i nenes que han assistit a l’acte han mostrat la seva alegria per haver pogut conèixer aquest esport tan arrelat a la ciutat, i haver passat uns matins a l’Atlètic amb nois i noies d’altres centres. Així mateix, representants dels equips de Papis i Mamis de  l’Atlètic; han posat de manifest la satisfacció i l’enriquiment personal derivats de la participació en aquestes activitats inclusives.

L’entusiasme i el suport manifestat durant l’esdeveniment han subratllat la voluntat compartida d’intentar mantenir aquesta activitat com una part integral de les activitats dels centres d’Educació Especial i de l’Atlètic Terrassa, més enllà del termini del projecte europeu.

A la clausura de l’acte, han intervingut la Regidora de Participació Ciutadana, Capacitats Diverses i Accessibilitat, Drets Humans, Memòria Democràtica i Afers Religiosos de l’Ajuntament de Terrassa, Meritxell Lluís, i el Regidor de Cultura Popular i Cicles Formatius, Joan Salvador, els quals han destacat la importància d’iniciatives com Hockey4All en la promoció de la inclusió i la cohesió social i el seu suport en donar continuïtat a les activitats iniciades pel projecte.