Skip to main content

A pocs dies de començar el Campionat d’Europa sub-21 masculí i femení, que es jugarà a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa, s’ha superat la xifra dels 100 voluntaris participants per tal de fer possible el torneig i tornar a posar la ciutat de Terrassa a l’epicentre del hockey europeu.

Del 14 de juliol al 21 de juliol es juga a Can Salas l’Eurohockey sub-21, un torneig esportiu de primer nivell que implica un alt grau d’organització per coordinar setze seleccions que sumen més de 350 entre esportistes i staff, així com tots els aspectes operatius i socials del torneig.

Des del Comitè Organitzador de l’Eurohockey es volia aconseguir la participació del major nombre de clubs possibles i de forma transversal. El resultat són 128 voluntaris i voluntàries, de 10 clubs diferents i amb un rang d’edats que va des dels 9 anys fins a la setantena. Els clubs representats, a més de l’Atlètic Terrassa, són el Club Egara, CD Terrassa, Junior FC, Línia 22, Matadepera 88, FC Barcelona, Sitges HC, Catalonia HC i Giner de los Ríos (València). També es compta amb la col·laboració de l’Associació ‘Hi Som’, centrada en l’acompanyament a menors emigrants no acompanyats.

D’aquest centenar, prop d’una quarantena són aplega pilotes o ball patrols. La majoria d’ells són jugadors i jugadores dels clubs catalans, que tindran l’oportunitat de veure en primer pla els ídols dels seus clubs.

En paraules de Carles Pons, president del Comitè juntament amb el Miquel Cunill, “Volem expressar el nostre agraïment a tothom que s’ha apuntat i ha volgut ajudar a fer que aquest torneig sigui un èxit organitzatiu. L’Atlètic i el món del hockey en general sempre ha comptat amb un voluntariat molt actiu i en aquesta ocasió, ha tornat a estar present a la cita.”

L’Europeu sub-21 reuneix les seleccions sub-21 d’Alemanya, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Irlanda i Països Baixos, en categoria femenina, i a Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Espanya, França, Irlanda, Països Baixos i Turquia en categoria masculina. La competició arrenca diumenge i els combinats locals debutaran el mateix dia a la tarda; les noies a les 18:00 contra Holanda i els nois a les 20:15 contra Irlanda. La competició durarà fins dissabte 20, dia en què es decidiran els nous campions. Tots els partits són de lliure accés pel públic.