Skip to main content

Marc Sallés: “Somiar amb un títol europeu és la manera d’aconseguir la nostra millor versió”

Parlem amb Marc Sallés, un dels capitans de l’equip, que es prepara per una EHL més en la seva trajectòria.

12 Abril 2022. Marc Sallés és el capità i un dels motors de l’Atlètic. Sent un dels referents de l’equip, ha disputat l’EHL pràcticament cada temporada de la seva carrera i ha sigut una peça fonamental en els partits de la competició europea, destacant la Final Four de 2016 i la medalla de plata de la temporada passada. El capità de la Bandera ens explica com arriben ell i l’equip en aquesta nova edició de l’EHL.

Aquesta entrevista forma part del contingut la Revista EHL.  Pots recollir el teu exemplar al club, sigui a Recepció o al Xalet. 

Com et sents aquesta temporada?

Amb la mateixa il·lusió que el primer dia. M’ho passo molt bé amb l’equip. Encara em sento amb ganes de seguir competint i poder ajudar als companys a ser millors. Sempre és més fàcil quan l’staff i els jugadors estem en sintonia i tenim com a objectiu ser més bons cada setmana més enllà dels resultats.

Abans de la Copa, vas parlar del flow que tenia l’equip i que us va ajudar a aixecar el títol. Aquest flow el contineu tenint?

M’agrada aquesta paraula perquè defineix molt bé quan un equip està en harmonia i és capaç de treure el millor de cadascú. La llarga aturada d’hivern, moments en què l’equip es divideix per concentracions amb la selecció i lesions de jugadors importants com el Vizca o el Joppie han fet que ens costi més poder mantenir aquest estat de fluïdesa. Però acceptar-ho i sobreposar-se a qualsevol inconvenient és clau per recuperar aquesta sensació com equip. D’aquesta manera podrem afrontar la fase final de la temporada amb la confiança de què estem preparats per guanyar.

De nou estareu entre els millors d’Europa, venint d’aixecar el primer títol en bastant temps. L’Atlètic està entrant en una fase guanyadora?

Guanyar la copa va ser un gran èxit pel club i més de la manera que ho vam fer. Però més enllà d’aconseguir-la, el gran èxit és que l’equip, després de patir moltes baixes importants i entrar jugadors del Vallés i juvenils, hem aconseguit tenir la constància de ser un dels millors equips a nivell estatal.

Com veus l’enfrontament amb el Bloemendaal? Què creus que ha de fer l’equip per guanyar un rival d’aquest nivell?

Sobren els adjectius davant del millor equip d’Europa dels últims anys. Per sort vam jugar contra ells a la final de la EHL l’any passat i a l’stage de pretemporada d’Holanda d’aquest any. A més a més vam poder conviure amb ells fora el camp i ens ha ajudat molt a desmitificar-los. Sabem que tenim moments on som molt bons i si aconseguim jugar tot un partit així som capaços de guanyar-los.

Ets, juntament amb el Roc, dels membres de l’equip amb més edicions d’EHL a les teves esquenes… què cal fer per guanyar aquest títol tan preuat?

Primer hem de creure que la podem guanyar. Quan hi veus possibilitats t’exigeixes més físicament, al gimnàs, als entrenaments i als partits per arribar millor abans de l’esperat moment. La sort influeix, però s’hi ha d’estar i tenir opcions perquè passi.

I després del Bloemendaal, com veus el quadre? Club de Campo a priori i després grans equips en una possible final com són el Dragons, Uhlenhorst, Kampong i Rot Weiss…

El camí per guanyar l’EHL és molt complicat i per aquest motiu és el títol més preuat per qualsevol club. No podem pensar i analitzar tots els equips que ens podríem trobar, és posar-se una pressió que no ens pertoca. Ens hem de fixar en nosaltres mateixos i imposar el nostre joc tant en atac com en defensa.

Completa la frase: Per l’Atlètic, somiar amb un títol europeu és…

La manera d’aconseguir la millor versió de l’equip.

Quin missatge enviaries a tots els aficionats grocs per aquesta EHL?

Que confiïn en nosaltres, sabem que no serà fàcil, però aquesta vegada arribarem més ben preparats que l’any passat. I agrair-los tots els ànims i missatges d’il·lusió perquè seran molt necessaris per poder portar la Copa a Can Salas.