Skip to main content

El model de formació de l’Atlètic, reconegut per la Federació Holandesa

La nostra escola de hockey serveix de referent pels clubs holandesos gràcies als beneficis dels programes de formació a llarg termini.

5 Novembre, 2020. Fa uns dies, apareixia dins del portal hockey.nl, el portal de notícies depenent de la Federació Holandesa, la notícia que citava a l’Atlètic i el seu model de formació de Desenvolupament a Llarg Termini de l’Esportista (Long-term Athlete Development) com un dels més profitosos de cara a l’aprenentatge pels nens i nenes que practiquen esport.

En concret, l’article, feia referència a una de les accions que va dur a terme l’Escola de Hockey pel que fa a l’hora de definir els equips.

Es va fer un canvi radical al no establir un primer equip, un segon i així successivament a l’Escola. Per contra, es van crear equips més igualats i que permetien a més jugadors i jugadores, competir a alt nivell. D’aquesta manera, es formen més jugadors de nivell en comparació a l’estil tradicional en que només hi ha un grup reduït a alt nivell.

Aquesta forma de fer els equips és una de les accions més visibles d’aquest programa que prioritza la formació a llarg termini abans que els resultats immediats en l’etapa de formació, que comprèn des d’Iniciació fins a Infantil.

Com això, hi ha diferents canvis que es van implementar al nou programa d’entrenaments per part d’Andreu Enrich en la seva etapa com a director de l’Escola i amb el suport i assessorament de Josep Campos, doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i soci del club.

A més, l’aplicació d’aquest programa també té continuïtat durant el Campus d’Estiu, ja que també s’apliquen parts d’aquesta forma de treballar amb els jugadors i jugadores gràcies als tècnics que també participen en les activitats d’estiu. 

Dins d’aquests canvis en trobem molts exemples i molt visibles de cara als jugadors, jugadores, pares i mares.

  • Programa Valors de cara a una formació integral dels nens i nenes, recompensat durant cada setmana i a final de temporada, basada en els valors del Club: respecte, equip i compromís.
  • Introducció d’una major variabilitat en els entrenaments per part d’entrenadors, formadors i coordinadors per tal que els jugadors hagin de practicar accions i situacions diferents.
  • Treball i desenvolupament de les activitats motrius. Els millors esportistes sovint han practicat diferents esports a la seva carrera i són els que millor control del seu propi cos tenen. Això es practica amb la introducció de tasques o esports que no són hockey dins els entrenaments.
  • Variabilitat en els estils de lideratge. Tot i que aquest any no s’aplica per motius d’estabilitat dels grups a causa de la Covid-19, és important de cara als jugadors i jugadores conèixer diferents estils a l’hora d’entrenar. Per això es fan rotacions d’entrenadors periòdiques.
  • Variabilitat en les posicions en què juguen els jugadors i jugadores per tal de fomentar l’aprenentatge de molts més recursos.

Tots aquests canvis, fan que l’Escola de Hockey de l’Atlètic sigui reconeguda com una de les millors d’Europa i permet al Club una font inesgotable de talent.