Skip to main content

L’Euro Hockey League canviarà diversos punts del seu reglament que entraran en vigor a partir d’aquesta temporada 2017/18. Aquests canvis aniran en sintonia amb els que es van fer a la Hockey India League.

 

El valor dels gols

Un dels canvis més notables és que els gols de penal córner valdran un punt i per dos punts els gols aconseguits a través de jugada. En el cas dels gols d’stroke, el seu valor dependrà del seu origen; si és provocat arran d’un penal, aquest comptarà un i valdrà dos si és provocat en alguna acció de jugada.

 

2n partit al KO16

Un altre canvi és la suma d’un altre partit per tots aquells conjunts que caiguin al KO16. El format consistirà en què els equips que perdin el seu partit del KO16 s’enfrontaran al perdedor de l’altre KO16 corresponent. Aquesta decisió ha estat presa per poder determinar la classificació entre la novena i la tretzena posició, per tot el que respecte al sistema de puntuació que afecta el nombre d’equips participant de cada país. En aquests quatre partits, però, no hi haurà ‘Video Umpire‘.
Així doncs, tots els equips jugaran dos partits en aquesta ronda.

 

Video Umpire

L’ús del vídeo serà el mateix que el dels anys anteriors: un per partit i en cas d’encert, es conservarà el dret a seguir-lo demanant.
No obstant això, el que si ha canviat és que en les sèries de shootouts ja no quedarà disponible. Tres àrbitres seran els encarregats de seguir les sèries i de prendre les decisions de forma consensuada.

 

Aquestes tres modificacions  s’aplicaran a la Ronda 1 de l’EHL a Barcelona (Pau Negre), que tindrà lloc del 6 al 8 d’octubre, en la que participarà el Club Egara.

L’Atlètic DHM haurà d’esperar fins al 30 de Març  per poder disputar directament la fase del KO16 a Rotterdam.