Skip to main content

Plata europea per l’Atlètic DHM

L’equip aconsegueix la primera medalla catalana amb un equip 100% de la casa

5 Abril2021. Després de la gran remuntada contra l’Uhlenhorst, el Bloemendaal va ser un escull massa gran pel somni groc i negre. L’equip holandès, el gran favorit, es va imposar per 5 a 2 a un Atlètic, que no va poder desplegar el seu joc.

L’Atlètic Terrassa va tornava a estar a una final europea 14 anys després i era el primer representant català en una final de la Euro Hockey League. Era una fita històrica que podria ser encara major si els grocs aixecaven el títol. Dilluns 5 de març, en un matí fred, l’Atlètic DHM entrava a un Wagener Stadium buit per disputar la gran final.

Amstelveen – Euro Hockey League Final4 2020-2021
Final: Atletic Terrassa HC – HC Bloemendaal
Photo: Marc Salles before the match.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

L’inici del partit ha sigut especialment complicat pels de Xero Gasol. El Bloemendaal ha començat molt fort. Primer Yannick van der Drift amb un remat potent i després Thierry Brinkman aprofitant un rebot han permès que l’equip holandès es posés per davant en el marcador.

Lluny de rendir-se, l’Atlètic ha apretat el Bloemendaal just quan començava a nevar. Una escena pràcticament insòlita i que ha canviat totalment la cara del partit. Amb la neu que dificultava seguir el partit des de casa, els jugadors han forçat un penal còrner al minut 10 del primer quart. De nou, Pau Cunill ha sigut l’encarregat d’enviar la bola al fons de la porteria i tornar a posar a l’Atlètic al partit.

Amstelveen – Euro Hockey League Final4 2020-2021
Final: Atletic Terrassa HC – HC Bloemendaal
Photo: Pau Cunill scores the 1-2 and celebrates.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

La final s’ha tornat a igualar i el temporal de neu ha quedat només en un ensurt, ja que pocs minuts després ha tornat a sortir el sol al Wagener Stadium. El segon quart ha començat, malauradament, amb un altre gol del Bloemendaal. Aprofitant el rebot d’un penal, Florian Fuchs ha posat el 3 a 1 al marcador.

D’aquesta manera s’ha arribat al descans i de la mateixa manera ha començat el tercer quart, amb un Atlètic combatiu però sense èxit en els metres finals. Tanmateix, els 10 minuts seguits amb l’Atlètic amb un jugador menys han sigut determinants. El Bloemendaal ha aprofitat la superioritat per apretar a l’Atletic i fer el quart gol, de nou de Thierry Brinkman.

Amstelveen – Euro Hockey League Final4 2020-2021
Final: Atletic Terrassa HC – HC Bloemendaal
HC Bloemendaal win the 2020-2021 EHL season.
Photo: Marc Vizcaino dissapointed after losing the final.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Ja a l’últim quart, Tim Swaen ha fet el cinqué de penal stroke. L’equip de Xero Gasol no ha baixat els braços i encara ha arribat diverses vegades a l’àrea i a falta de 2 minuts pel final, Jordi Bonastre ha aconseguit marcar. Finalment, el partit ha acabat i el Bloemendaal ha aconseguit així el seu sisé títol europeu i la seva quarta EHL.

Els jugadors de l’Atlètic han rebut la medalla de plata. Una medalla que és un autèntic recconeixement per una forma d’entendre el hockey. A diferència de tots els altres equips de la Final 4, l’Atlètic estava representat únicament per jugadors i un staff format a la casa. Ningú més ho aconseguit. És tan sols la primera final amb un equip català, un fet històric, però segur que és la primera de moltes que disputarà l’Atlètic