Responsabilitat Social Corporativa de l’Atlètic

Compromesos amb l’esport, les persones i el medi ambient

L’Atlètic Terrassa Hockey Club és una entitat declarada d’utilitat pública sense afany de lucre compromesa amb l’esport, el benestar de les persones i el medi ambient. Dins de la seva responsabilitat social corporativa, compta amb accions socials i mediambientals.

Acció Social

L’Atlètic amb l’objectiu de contribuir a la igualtat i la integració social compta amb diversos eixos de treball per aconseguir-ho.

El club compta amb la Fundació Atlètic que canalitza diversos projectes esportius solidaris durant tot l’any i que cada cop compta amb més beneficiats. Alguns dels nostres projectes són:

 • Hockey Plus
 • Escola de Tennis Adaptat del Vallès
 • Pàdel Adaptat
 • Col·laboració amb iniciatives solidàries el Torneig Hockey Solidari i Torneig Oncolliga de pàdel.

Plà d’igualtat

L’Atlètic fomenta la igualtat entre les persones treballadores del Club.
Vetllem per una bona conciliació laboral, afavorint la integració amb el Club i la família.

Voluntariat

L’Atlètic compta amb un programa de voluntariat adreçat a la formació en l’esport i dels valors del club en les nostres escoles esportives.

Projecte Valors

L’Atlètic té com a valors el respecte, equip i compromís.

Saber-ne més

Convenis de proximitat que fomenten la igualtat

 • Conveni de Jardineria amb Fundació Fupar
 • Convenis d’acolliment a TBC’s. Acolliment de persones que realitzen treballs en benefici de la comunitat, ajudant a la seva inclusió social. Generalment, participen en tasques de manteniment i jardineria.
 • Convenis de formació i amb escoles per fomentar les pràctiques empresarials dels joves estudiants que volen accedir al món laboral.
 • Convenis amb altres associacions: Associació contra el Càncer, Unicef, Creu Roja i Marató de TV3.

Accessibilitat

Totes les nostres instal·lacions són accessibles per persones amb mobilitat reduïda.

Actes socials solidaris

Dins de la nostra activitat social, les iniciatives solidàries són molt importants: xerrades de temàtica solidària com la del Juan Carlos Unzué, actes de la Marató de TV3, etc.

Sostenibilitat

Per tal que l’Atlètic treballa dia rere dia per ser un club sostenible ecològicament. Per fer-ho té implementades les següents mesures i compta també amb el Segell Biosphere.

Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

L’Atlètic s’acull a programes d’incentius lligats a l’autoconsum i l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU

Il·luminació amb LED

Amb una implantació progressiva durant el confinament, el club utilitza una tecnologia més eficient que les bombetes i fluorescents tradicionals i que permeten menys consum elèctric. Està present en tot l’enllumenat exterior i en el 90% de l’interior.

Caldera de Biomassa

Caldera de biomassa per regular l’aigua de la piscina interior, zona wellness i vestuaris.

Des de l’any 2011, l’Atlètic compta amb una caldera de biomassa que utilitza combustibles naturals com l’esclòfia per escalfar i regular l’aigua de tot l’edifici de vestidors. Tant la piscina interior, com la zona wellness com l’aigua dels 4 vestuaris estan regulades gràcies a l’escalfor de la biomassa i s’evita el consum elèctric o de combustibles fòssils.

Plaques Solars

Més de 300 panells solars generen energia fotovoltaica a l’Atlètic. En un dels darrers projectes implementats al club, 337 panells solars permeten estalviar un 30% de tota l’energia elèctrica que es consumeix durant l’any a l’Atlètic.

Recollida d’aigua

El club compta amb sistemes de recollida d’aigua per regar els camps, pistes i espais enjardinats. Tant les aigües pluvials com les del reg es recullen de forma automàtica i s’emmagatzemen als nostres dipòsits per tal de tornar a regar. També s’utilitza l’aigua de la piscina exterior un cop acaba la temporada d’estiu per regar.

Electròlisi Salina

L’aigua de la piscina interior està tractada amb productes naturals. Per tal d’evitar l’ús del clor en la piscina interior, s’utilitza sal per tractar l’aigua. Mitjançant el procés d’electròlisi salina, l’aigua és apta per la pràctica esportiva, terapèutica i recreativa sense necessitat de productes químics.

Bosc de Can Salas

Si bé el Parc Esportiu de Can Salas ja es troba envoltat de natura i bosc, els terrenys de l’Atlètic compten amb una massa forestal del club que es cuida i permet tenir un pulmó verd al costat de les nostres instal·lacions. A més, compta amb camins i rutes per fer esport i s’hi pot accedir des del mateix club.

Més enllà d’aquests grans projectes, el club compta amb accions del dia a dia que permeten millorar el grau de sostenibilitat. 

 • Els espais interiors compten amb molta il·luminació exterior, com el cas dels espais de fitness o la piscina interior. 
 • Es pràctica la recollida selectiva de la brossa i el reciclatge. 
 • Es vetlla per tal que tot el material d’oficina sigui reciclable i s’utilitza paper reciclat. 
 • Els vehicles interns del club són elèctrics. 
 • Recollida de pilotes.