Skip to main content

La ciutat de Terrassa reviu l’esperit olímpic de Barcelona 1992. La Torxa Olímpica ha tornat 25 anys després per donar el tret de sortida als actes commemoratius del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics que van tenir Terrassa com a subseu de hockey herba.El president de Hockey per Terrassa, Francesc Salvatella, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han descobert l’expositor de la Torxa Olímpica instal•lat a l’atri de l’Ajuntament, al raval de Montserrat. L’acte ha comptat amb la presència dels presidents dels quatre clubs integrants de Hockey per Terrassa, els presidents de les federacions espanyola i catalana, l’exalcalde Manuel Royes, regidors i nombrosos esportistes olímpics terrassencs, tant de hockey com d’altres esports.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat en relleu el paper olímpic de Terrassa i la transcendència que va tenir per a la ciutat ser subseu olímpica el 1992, fet que va iniciar una nova era de progrés. L’alcalde ha afirmat que l’Ajuntament continuarà treballant per reforçar la capitalitat terrassenca del hockey i ha afirmat que en els propers mesos s’abordarà la creació de la Casa del Hockey, entre d’altres iniciatives.

El president de Hockey per Terrassa, Francesc Salvatella, ha destacat la multitud d’actes que s’han programat fins al proper estiu, tant esportives com socials. Salvatella ha agraït la seva implicació a totes les persones que van fer possible que Terrassa esdevingués subseu olímpica.

Els olímpics Jan Dinarès i Núria Olivé han pronunciat unes paraules en representació dels esportistes locals. Ells van ser dos dels dinou terrassencs que van participar a Barcelona ’92, dels quals catorze eren jugadors i jugadores de hockey. Cal recordar que Núria Olivé, Anna Maiques i Cèlia Corres es van penjar la medalla d’or amb la selecció espanyola femenina de hockey a l’Estadi Olímpic de Terrassa, ple a vessar, el 7 d’agost de 1992. Tant Dinarès com Olivé han destacat la importància que van tenir els Jocs i allò que els va fer únics.

La interpretació de la cançó Amics per Sempre ha estat un dels moments més emotius del vespre al raval de Montserrat. L’acte també ha comptat amb la participació dels Bastoners de Terrassa, que han dansat el Ball del Hockey, abillats amb samarretes dels quatre clubs de hockey de Terrassa i amb estics. Molts ciutadans no s’han volgut perdre un esdeveniment que serà el primer de molts per reviure l’esperit de 1992.

Font: Hockey Per Terrassa