Skip to main content

Tret de sortida als homenatges dels 50 anys de hockey femení

El sopar del Rístol Can Salas va permetre fer un gran retrobament entre totes aquelles persones que han estat vinculades a la línia femenina de l’Atlètic.

24 Setembre, 2019. L’Atlètic va obrir el passat dissabte 21 de setembre el primer dels actes de commemoració previstos per celebrar el cinquantenari del hockey femení a Can Salas. Tot i la gran jornada prevista per l’organització, les nefastes circumstàncies meteorològiques van obligar a suspendre la desfilada matinal dels equips femenins de la casa sobre la gespa del Josep Marquès i els partits contra les seleccions catalanes SUB16, SUB18 i SUB21 programats per la tarda. No obstant això, si que es va mantenir en peu el sopar al xalet del Rístol Can Salas, que va comptar amb una assistència de fins a 150 persones. Entre aquestes, hi van ser presents des de jugadores d’aquell equip que va disputar el primer partit oficial el 23 de febrer del 1969 contra l’Escola Sant Benet de Barcelona, fins a les cadetes, juveniles i sèniors actuals; una gran barreja de generacions.

El sopar va permetre a moltes persones retrobar-se amb d’altres després de molts anys i també de gaudir i de recordar vells moments gràcies a una magnífica exposició fotogràfica, que es va estrenar a una sala del restaurant que es va vestir de groc i negre per l’ocasió, i a la projecció d’imatges a través d’una gran pantalla, a més del muntatge vinil que segueix present als vidres del xalet.

En l’aspecte més institucional, va ser el president de la secció de hockey, Miki Cunill, qui va obrir el torn de paraula donant la benvinguda a tots els assistents i felicitant a tots els voluntaris de la comissió organitzativa per la gran feina feta fent referència a la celebració del sopar com també dels pròxims actes que tindran lloc en els propers mesos. Seguidament, Marta Gómez, representant d’aquesta comissió i membre de la junta de hockey, va fer una mirada retrospectiva sobre com han transcorregut aquests darrers 50 anys. També es va insistir en l’apunt que l’Atlètic és el Club de hockey que actualment té més fitxes femenines de tot l’estat espanyol, un total de 320.

Els actes d’homenatge es reprendran el 17 d’octubre, quan a l’Auditori Municipal de Terrassa es celebrarà una taula rodona amb el títol de “Dones i Esport: trencant barreres”. El actes de celebració acabaran al desembre, amb un homenatge al hockey femení inclòs dins la celebració de la Copa del Rei i de la Reina que tindrà lloc del 20 al 22 de desembre a Can Salas.