Skip to main content

Xavi Guilà: “Torno per donar esperit competitiu, professionalitat i exigència als equips filials”

Guilà s’incorpora a la secció de hockey i coordinarà la gestió tècnica del Vallès Esportiu DHB i de l’Atlètic i Vallès de Primera.

15 Octubre, 2019. El seu retorn a les files del Club es va produir la temporada passada. Va ser agafant les rendes de l’Atlètic de 1a Masculí a la meitat de la temporada, amb el qual va aconseguir magnífics resultats. L’Atlètic havia fet una primera volta sumant tan sols 9 punts de 42 possibles: amb el retorn de Xavi Guilà el mes de febrer, l’equip va firmar una brillant segona volta invicte, amb 22 punts de 24 possibles i 7 victòries consecutives, a més d’una meritòria cinquena posició al Campionat d’Espanya. “Per diverses circumstàncies, em van oferir dirigir el grup un parell de partits; després de conèixer-los em van enganxar“, diu Guilà, que afegeix “vaig descobrir que tenia un gran repte per endavant amb un temps de només tres mesos i això em va motivar“. Un repte que l’ha fet tornar a l’Atlètic després de passar molts anys desconnectat del nostre esport: “potser feia 15 anys que no veia un partit de hockey, ni que venia al Club” i és per això que no ve a donar “instruccions tècniques” sinó “a treballar altres aspectes del joc”.

Arrel d’aquests resultats i del seu coneixement sobre l’entrenament i l’anàlisi d’equips esportius d’elit, Guilà s’ha incorporat de forma voluntària a l’estructura tècnica de la secció de hockey de l’Atlètic de cara a aquesta nova temporada 2019-20. Més concretament, farà d’enllaç entre els equips Vallès Esportiu de la DHB i l’Atlètic i Vallès de Primera, amb l’objectiu d’incrementar-ne el nivell competitiu i convertir-los en una font potencial de jugadors pels equips de Divisió d’Honor. “Torno per donar esperit competitiu, professionalitat i exigència als equips filials“, diu Guilà, que, a més, focalitzarà part del temps en instruir als tècnics d’aquests equips i aconsellar-los pel que fa a aspectes metòdics dels entrenaments.

Xavi Guilà ha estat soci de l’Atlètic de tota la vida, des del néixer. Va fer 15 anys d’entrenador, començant per l’Escola de Hockey, fins a arribar al primer equip femení, amb el qual va aconseguir l’ascens a la màxima categoria la temporada 1992-93 guanyant la lliga de Primera Divisió. Després de molts anys a Can Salas, va encetar una nova etapa de deu anys al FC Barcelona, en el qual va dirigir el primer equip masculí al llarg de sis temporades i també es va fer amb el càrrec de director tècnic de la secció.

Experimentat en les àrees de treball de l’alt rendiment i l’esport d’elit, és un dels fundadors de Talent Development Tech, que treballa la tecnologia aplicada als mètodes d’entrenament de l’esport d’elit – va començar amb el hockey – al món, principalment, del futbol. Entre d’altres, la seva empresa ha treballat amb ni més ni menys que el Barça de Pep Guardiola i l’Alemanya de Joachim Low, que va guanyar el Mundial del 2014 al Brasil.

Aquest nou fitxatge a l’estructura tècnica de la secció de hockey reforçarà el nivell competitiu dels equips filials i els dotarà de noves eines per evolucionar com a jugadors a nivell motivacional, tècnic i disciplinari.