Skip to main content

 Xero Gasol: “Si ens oblidem de noms, podrem tenir la nostra oportunitat”

Parlem amb l’entrenador de l’Atlètic DHM, que afronta amb il·lusió i confiança la seva segona EHL.

11 Abril 2022. En la quarta temporada al capdavant del primer equip, Xero Gasol viurà la seva segona EHL com a màxim responsable de la Bandera. Després de l’experiència de la temporada passada i la pretemporada d’enguany, coneix encara millor el Bloemendaal, el rival a quarts. L’entrenador del primer equip se centra només en aquest partit i evita mirar més enllà. Parlem amb ell per veure com valora personalment i com afronta l’equip l’edició en què l’EHL tornarà a ser la festa del hockey d’abans de la pandèmia.

Aquesta entrevista forma part del contingut la Revista EHL.  Pots recollir el teu exemplar al club, sigui a Recepció o al Xalet. 

La decisió de la Federació Europea farà que l’Atlètic no jugui el primer partit contra el Dinamo Ak Bars, exclòs com tots els equips russos de les competicions. Com valores el fet de no jugar aquest partit?
Entenc perfectament la decisió de la Federació, però sincerament m’hauria agradat jugar el partit amb algun altre equip. Al final com més partits podem jugar aquest nivell millor per l’equip i pel club.

Aquest any torna el públic, tornen els encreuaments més llargs, serà la vostra primera EHL amb el 100% de l’experiència. Això ho fa més complicat?

No. Realment és molt millor així. El fet que sigui així ens ajuda a veure on estem i què cal fer per estar a dalt de tot. No podem amagar-nos ni tenir un pensament d’equip petit. Nosaltres som ambiciosos i ens agraden els reptes.

I de nou el rival és el Bloemendaal. Quatre vegades campió d’Europa i mantenint gran part del bloc de la temporada passada. Com veus l’enfrontament?

Jugar amb el millor equip d’Europa i tenir la possibilitat de guanyar-lo és espectacular. Necessitarem fer les coses molt bé i penso que si ens traiem els “noms” de sobre podrem tenir la nostra oportunitat. Òbviament que són un gran equip, però nosaltres hem de creure que anem allà a passar l’eliminatòria.

El setembre ja us veu enfrontar contra ells en un amistós que va acabar 2 a 1. Aquesta temporada són líders de nou a la seva lliga, però, en què ha canviat l’equip holandès respecte la temporada passada?Ells tenen un equip molt semblant i han millorat algunes línies, com la defensiva. El seu joc té petites variacions però les formes són molt semblants. Més enllà d’això tenen un gran staff i no és només cosa de tenir molt bons jugadors, sinó que treballen molt bé tot el que fan. Aquells dies a Holanda vam poder veure que són un grup humil i compromès.

I l’equip actual de l’Atlètic? És més jove, però fa somiar a tothom després de l’èxit a la Copa del Rei…
No els hi fiquem més pressió de la que toca. Realment és un grup molt jove, amb molt talent, valentia i sentit de grup. La nostra feina ha estat crear un clima de màxima competitivitat i exigència des del principi. És important que entenguin què implica forma part del primer equip del club.

Respecte a la inexperiència es pot compensar amb la voluntat, el treball i les ganes de millorar. D’això no tenim cap queixa. No sé què passarà, però tinc la certesa que donaran moltes alegries al club.

Què ha de fer l’Atlètic per guanyar al Bloemendaal? Quines creus que seran les claus del partit?
El primer és tenir el convenciment que podem fer-ho. El segon és acceptar tot el que pugui passar durant el partit, ja que és important anar-nos-hi adaptant ràpidament. A la final de l’any passat no vam estar prou enfocats i defensivament els hi vam tenir massa respecte. Això aquest any ha de canviar i convertir-nos en un equip més consistent en defensa. Fora d’això és clau entendre que la feina es fa cada dia i no quan comença el partit.

Serà un partit dificilíssim a la primera ronda, com l’any passat, i et repetim la pregunta: què demanes als teus jugadors de forma innegociable?
Sempre els hi dic el mateix: les formes. Creure en les nostres formes i no tenir dubtes ni complexes. Cal confiar en nosaltres, en la nostra proposta i no de boca, sinó de cor.

Si es supera el Bloemendaal, a priori el rival seria el Club de Campo a semifinals. Un rival espanyol i després un quadre amb grans equips a l’altra banda. Com valores aquestes possibles eliminatòries?

Anem partit a partit. Si guanyem al Bloemendaal estaré encantat de valorar-los, però ara ens hem de centrar en el primer partit.

Completa la frase: Per l’Atlètic, somiar amb un títol europeu és…
Un camí a seguir.

Moltes gràcies Xero i tota la sort del món!